top of page

Online træning vs personlig træning: hvad er bedst? (fordele og ulemper)

Mange af os har brug for en lille hjælpende hånd til at opnå vores træningsmål - med professionel vejledning kan du være sikker på du træner effektivt, spiser sundt og gør hvad der er bedst for dig og din livssil. Plus, så er det meget nemmere at holde sig på sporet når man har en træner der holder én ansvarlig og kan give råd, motivation og støtte hen ad vejen.


Løsningen har i lang tid været at mødes med en personlig træner i et fitness center et par gange om ugen, men nu om dage kan det være lige så effektivt (faktisk ofte endnu mere effektivt) at få en online træner 😊


I denne artikel deler jeg fordele og ulemper ved personlig træning og online træning så du kan vælge det bedste for dig

Online træning vs personlig træning: hvad er bedst? (fordele og ulemper)

Lad mig kort fortælle dig lidt om mig selv - mit navn er Sarah og jeg har været personlig træner i snart 10 år, både i et træningscenter og online. Jeg har hjulpet tusindvis af kunder og har erfaret fordele og ulemper ved begge løsninger. Begge kan være helt fantastisk og uden tvivl give dig de resultater du ønsker. Lad os dykke ned i det:Personlig træning - fordele og ulemper


Med en personlig træner mødes du i et fitness center (eller andet aftalt sted) typisk 1-4 gange om ugen. Træneren vil have et træningsprogram planlagt til dig og være tilstede til at hjælpe dig med at gennemføre det, og undervejs rette din teknik så du udfører øvelserne korrekt.Fordelene ved en personlig træner? 👍🏼

 • Du slipper for selv at tænke og kan være sikker på en effektiv træning - alle træninger er klaret for dig, du skal bare dukke op. Super dejligt hvis det er tidlig morgen inden arbejde, eller efter en lang arbejdsdag hvor hjernen er slået fra

 • Det er nemmere at "komme ud af døren" når man ved der er en træner, der står og venter på en.

 • Du kan få tjekket din teknik - hvis du er nybegynder og skal lære nye træningsøvelser, vil en træner

 • Du bliver presset mere til træningerne - du vil tydeligt mærke, at det er nemmere at presse sig selv lidt mere til at give den gas, når man har en træner til stede.

 • Du får en træningsmakker - det er min erfaring at du får et meget tæt forhold til din personlig træner, og det bliver ugens højdepunkt at møde op til en træning i centret.


Ulemperne ved en personlig træner? 👎🏼

 • Det er ikke altid du får ligeså meget støtte og hjælp til hvad du skal gøre de øvrige timer af døgnet udover de par timer du mødes med din træner i centret.

 • Det kan være sværere at finde et tidspunkt til at træne, der passer jer begge og der er ikke altid meget fleksibilitet til at rykke træningen.

 • Det er som regel en lidt dyrere løsning end online træning.


Hvem vil jeg anbefale en personlig træner til?


Personlig træning er oftest god hvis du er helt nybegynder eller virkelig usikker i din træningsteknik. Det kan også være hvis du skal igang med en helt ny træningsstil og vil være sikker på at du gør det rigtigt (fx. hvis du er erfaren løber, men nu skal igang med styrketræning med vægte).


Personlig træning kan også være god for dig, hvis du har svært ved at "komme ud af døren" og presse dig selv ordentligt til træningerne. Med en træner til stede skal du nok være sikker på at du får en god og effektiv træning.


Og til sidst, så er det bare super hyggeligt at træne sammen med en. Det er min erfaring at du får et meget tæt forhold til din personlig træner og at det bliver ugens højdepunkt at møde op i fitnesscentret.


Sørg for at finde en træner du føler dig tryg ved og er tilgængelig på tidspunker, der også passer for dig. Det er også en god idé at sikre sig at træneren er kompetent indenfor den træningsstil du ønsker. Vær ikke bange for at spørge din træner om deres baggrund og tidligere erfaring med kunder og træning.
Online træning - fordele og ulemper


Ved online træning foregår alt vejledning online (sjovt nok😉) Du får træningsprogrammer, kostvejledning og hvad du ellers må have brug for, udleveret. Det er forskelligt hvordan online trænere vælger at checke ind med deres kunder, men jeg selv har ugentlige snakke med mine kunder hvor vi sætter små mål for den kommende uge og snakker om hvad de måske fandt svært den forgange uge.

Det er en fantastisk måde at arbejde tæt sammen på at nå i mål og, med de små ændringer uge for uge, gøre det til en naturlig overgang til din nye sunde livsstil.Fordelene ved en online træner? 👍🏼

 • Du kan træne når du har lyst - med travle kalendre kan det være svært at finde en tid, der passer både dig og din træner. Med online træning får du træningsprogrammer udleveret som du kan træne når det passer dig.

 • Du kan træne hjemme eller i et træningscenter der passer dig - perfekt hvis du ikke er helt tryg ved at træne med andre, eller din yndlingstræner ikke er i et center nær dig.

 • Det er super nemt at holde sig på sporet med ugentlige check-ins.

 • Din træner kan være mere "til stede" hos dig hver dag, ikke kun i træningscentret - med en online træner er det som regel nemmere at arbejde med at få optimeret hele hverdagen, alle dage. Ikke kun de 1-2 timer om ugen du mødes med din træner i et fitnesscenter.

 • Det er typisk en billigere løsning til personlig træning.

 • Du har 24/7 kontakt med din træner - du vil altid have mulighed for at skrive til din træner hvis du har brug for et hurtigt råd eller lidt motivation.


Ulemperne ved en online træner? 👎🏼

 • Man skal have lidt mere selv disciplin til at komme "ud af døren" selv. Det vil helt sikkert motivere dig til at komme afsted at du snakker sammen med din online træner hver uge, men det er stadig dig selv, der skal sætte træningen igang.

 • En online træner (næsten) ikke tjekke din teknik. Jeg selv, spørger dog altid mine kunder om videoer af de øvelser de er i tvivl om, og ud fra dem kan jeg give fifs til at optimere det.

 • Du skal være lidt bedre til at presse dig selv til træningerne. En online træner vil fortælle dig hvornår du skal oppe vægt eller gentagelser i dine træninger, men det er i sidste ende op til dig at gøre det.


Hvem vil jeg anbefale en online træner til?


ALLE! 😁 Perfekt til dig, der vil have mere fleksibilitet i din træning og kost og en hjælpende hånd i ryggen hele vejen igennem.


Det er som regel bedre for folk der er en smule erfaring med træning og som elsker at komme afsted til træning, men blot har brug for en, der kan lede dig lidt på rette vej og optimere din træning kan en online træner være god for dig. Du vil få opbygget et træningsprogram med de rette øvelser og den rette progression uge for uge.


Sørg for at finde en online træner du føler dig tryg ved og tilbyder de services du ønsker. Har du fx. brug for mere eller mindre kontakt? Har du brug for både kost og træning? Har du brug for videoer af øvelser? osv.


Jeg kan også varmt anbefale at finde en træner du kan snakke med over telefonen mindst 1 gang så I kan lære hinanden bedre at kende og snakke tingene ordentligt igennem. Vær ikke bange for at spørge din træner hvordan deres forløb fungerer og hvad deres træningserfaring er.


Sådan opnår du en muskuløs og veltrænet krop (simple råd)


Konklusion


Forhåbentlig er du nu blevet lidt klogere på om det er online træning eller personlig træning, der er bedst til dig. Der er intet der slår den menneskelige kontakt du får ved at mødes med en træner i centret, men det er også helt fantastisk hvor meget mere man kan få for pengene gennem et online forløb.


Husk også, at når du arbejder med en personlig træner er alle forløb (sjovt nok) personlige. De vil altid se forskellige ud fra person til person, så tag eventuelt en snak med din træner og stil de spørgsmål du måtte have inden du melder dig til et forløb.

Klar til at starte et forløb? Klik nedenfor for at se mere 👇🏼Comments


Få nye trænings artikler leveret direkte til din indbakke ✉️

Bare rolig, jeg sender ingen andre mails

Tak! Vi ses snart i indbakken :)

Online Personal Trainer Sarah Louise Vegan

Hej, Sarah Louise her 👋🏼

 

Jeg er EHFA certificeret Personlig Træner og hjælper folk med at starte en sund livsstil og komme tilbage i en krop de elsker ... uden at gå på kompromis med dagligdagen.

Tilmeld dig et Online Forløb og lad mig guide dig på din træningsrejse til en krop du elsker og en livsstil du kan vedligeholde.
 
Realistisk vejledning. Realistiske resultater.

Du får:

Personlig træningsprogram med løbende justeringer

✓ Professionel kostvejledning og/eller kostplan

✓  Ugentlige check-in opkald med mig

✓  Ugentlige delmål, der sikrer fremgang hver uge

✓  Tracking af din udvikling

✓  24/7 kontakt med mig

Start din sunde livsstil, holdbare træningsrutine og genopbyg selvtillid med et online forløb. Træningsprogram, kost og dagligdag skræddersyet til dig.

bottom of page