top of page
  • Forfatters billedeSarah Louise

Online træning vs personlig træning: hvad er bedst? (fordele og ulemper)

Mange af os har brug for en lille hjælpende hånd til at opnå vores træningsmål - med professionel vejledning kan du være sikker på du træner effektivt, spiser sundt og gør hvad der er bedst for dig og din livssil. Plus, så er det meget nemmere at holde sig på sporet når man har en træner der holder én ansvarlig og kan give råd, motivation og støtte hen ad vejen.


Løsningen har i lang tid været at mødes med en personlig træner i et fitness center et par gange om ugen, men nu om dage kan det være lige så effektivt (faktisk ofte endnu mere effektivt) at få en online træner 😊


I denne artikel deler jeg fordele og ulemper ved personlig træning og online træning så du kan vælge det bedste for dig

Online træning vs personlig træning: hvad er bedst? (fordele og ulemper)

Lad mig kort fortælle dig lidt om mig selv - mit navn er Sarah og jeg har været personlig træner i snart 10 år, både i et træningscenter og online. Jeg har hjulpet tusindvis af kunder og har erfaret fordele og ulemper ved begge løsninger. Begge kan være helt fantastisk og uden tvivl give dig de resultater du ønsker. Lad os dykke ned i det:Personlig træning - fordele og ulemper


Med en personlig træner mødes du i et fitness center (eller andet aftalt sted) typisk 1-4 gange om ugen. Træneren vil have et træningsprogram planlagt til dig og være tilstede til at hjælpe dig med at gennemføre det, og undervejs rette din teknik så du udfører øvelserne korrekt.Fordelene ved en personlig træner? 👍🏼

  • Du slipper for selv at tænke og kan være sikker på en effektiv træning - alle træninger er klaret for dig, du skal bare dukke op. Super dejligt hvis det er tidlig morgen inden arbejde, eller efter en lang arbejdsdag hvor hjernen er slået fra

  • Det er nemmere at "komme ud af døren" når man ved der er en træner, der står og venter på en.

  • Du kan få tjekket din teknik - hvis du er nybegynder og skal lære nye træningsøvelser, vil en træner

  • Du bliver presset mere til træningerne - du vil tydeligt mærke, at det er nemmere at presse sig selv lidt mere til at give den gas, når man har en træner til stede.

  • Du får en træningsmakker - det er min erfaring at du får et meget tæt forhold til din personlig træner, og det bliver ugens højdepunkt at møde op til en træning i centret.


Ulemperne ved en personlig træner? 👎🏼

  • Det er ikke altid du får ligeså meget støtte og hjælp til hvad du skal gøre de øvrige timer af døgnet udover de par timer du mødes med din træner i centret.

  • Det kan være sværere at finde et tidspunkt til at træne, der passer jer begge og der er ikke altid meget fleksibilitet til at rykke træningen.

  • Det er som regel en lidt dyrere løsning end online træning.


Hvem vil jeg anbefale en personlig træner til?


Personlig træning er oftest god hvis du er helt nybegynder eller virkelig usikker i din træningsteknik. Det kan også være hvis du skal igang med en helt ny træningsstil og vil være sikker på at du gør det rigtigt (fx. hvis du er erfaren løber, men nu skal igang med styrketræning med vægte).


Personlig træning kan også være god for dig, hvis du har svært ved at "komme ud af døren" og presse dig selv ordentligt til træningerne. Med en træner til stede skal du nok være sikker på at du får en god og effektiv træning.


Og til sidst, så er det bare super hyggeligt at træne sammen med en. Det er min erfaring at du får et meget tæt forhold til din personlig træner og at det bliver ugens højdepunkt at møde op i fitnesscentret.


Sørg for at finde en træner du føler dig tryg ved og er tilgængelig på tidspunker, der også passer for dig. Det er også en god idé at sikre sig at træneren er kompetent indenfor den træningsstil du ønsker. Vær ikke bange for at spørge din træner om deres baggrund og tidligere erfaring med kunder og træning.
Online træning - fordele og ulemper